Welkom in Gisweb
Je bevindt je in de themacatalogus van Gisweb. Dit is een webapplicatie met authorisatie voor medewerkers van de Gemeente Rotterdam.
Zonder autorisatie heb je toegang tot de openbare informatie. Informatie over data van de gemeente Rotterdam kun je vinden op het open data portaal van de gemeente Rotterdam, op www.rotterdam.nl en op data.overheid.nl.
De openbare informatie wordt in de themalijst aan de linkerkant donkergrijs weergegeven.
Via deze lijst kun je zoeken naar ruimtelijke informatie, afkomstig van verschillende concernpartijen en derden. Een thema kan op de kaart worden weergegeven door het aan te vinken in de kolom links. In de kolom rechts staat dan de kaart zoals je die samengesteld hebt.
De thema's kunnen naar behoefte gecombineerd worden, gefilterd en transparant worden weergegeven.
Help-items voor alle functionaliteit staan in de kolom rechts.

Inloggen
Je bent op dit ogenblik niet ingelogd. Als je een gebruikersnaam hebt kan je linksboven je gebruikersnaam en wachtwoord invoeren. Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je via de link 'Wachtwoord vergeten' een nieuw wachtwoord aanvragen. Deze wordt direct naar je e-mailadres gestuurd. Heb je nog geen gebruikersnaam, dan kan je een gebruikersnaam aanvragen via de link 'Nieuwe gebruiker'. BCO pakt deze aanvraag op.
Je inloggegevens worden onthouden dmv 'cookies' op je computer. Om je inloggegevens te laten onthouden en niet steeds opnieuw in te hoeven loggen moeten 'cookies' op je computer opgeslagen worden.
Zonder account heb je toegang tot de openbare thema's.

Hulp bij het (eerste) gebruik van Gisweb
Rechts onderin, onder het tabblad 'Help', vind je helpteksten over verschillende onderwerpen. Deze zijn handig als je nog niet met Gisweb kunt werken. Er wordt o.a. uitgelegd hoe je de zoekfuncties en de filter- en data-analysefuncties kunt gebruiken.

Vragen of verbeterpunten
Bestuurs- en Concernondersteuning nodigt je uit om terug te koppelen hoe Gisweb bevalt. Loop je tegen iets raars aan, weet je niet precies hoe iets werkt of ben je gewoon erg enthousiast over dit product, laat het ons dan weten via gisweb@rotterdam.nl. Wij helpen je op weg en je helpt ons om Gisweb steeds verder te verbeteren.